Alle CSC-Joure turners door naar halve finale NK

JOURE - Alle CSC-Joure turners zijn door naar halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Zaterdagochtend turnde Wen Faber bij de instappers 2e divisie zijn kwart finale in Winterswijk. Zijn wedstrijd begon op vloer waar hij strak werkte en veel stijl liet zien. De overige toestellen verliepen ook prima waarna Wen verassend het goud won.

Boaz de Hoop (jeugd 3e divisie) en Tjalle Meindertsma (junior 1 3e divisie) stonden in de derde wedstrijd op de wedstrijdvloer. Boaz moest een val incasseren op voltige maar turnde voor de rest stabiel en eindigde als 8e. Tjalle blonk uit op sprong en rekstok en eindigde uiteindelijk op een 7e plaats.

In wedstrijd vijf turnden Patrick Welles (junior 2, 3e divisie) en Sieger Veenema (senior 3e divisie). Patrick eindige hierbij als 11e, na een sterke rekoefening en turnde een betere wedstrijd dan twee weken geleden in Zierikzee. Sieger turnde, net als in Zierikzee, stabiel met een mooie vloer en rek oefening en eindigde als 8e. Jeroen Smink, eveneens senior 3e divisie, had zich ook geplaatst voor deze wedstrijd. Helaas kon hij vanwege een blessure, opgelopen in de laatste trainingsweek, niet deelnemen.

Op zondag kwam Sverre van der Roest nog in actie bij de instappers 3e divisie. Sverre turnde voor het eerst een landelijke wedstrijd en was zichbaar onder de indruk van de mooie hal. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en turnde een goede wedstrijd waarna hij het zilver mee naar huis mocht nemen.

Alle deelnemers hebben zich geplaatst voor de halve finale over vier weken in Kampen. Vanuit de halve finale kunnen zij zich plaatsen voor de meerkampfinale en de verschillende toestelfinales.