Goud voor SHELL-turnsters Jinte en Enya

OUDEHASKE - De 13 jongste turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske hadden afgelopen weekend hun tweede plaatsingswedstrijd in Makkum.

In de eerste ronde waren vijf turnsters van de pré-selectie aan de beurt. Benthe Vlagsma moest het opnemen tegen ruim twintig turnsters van andere verenigingen. Ze begon met een foutje op balk maar liet daarna drie prachtige oefeningen zien op de ander toestellen. Haar turnen was zo strak en verzorgd dat ze ondanks haar val nog naar het podium mocht om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Doutzen Wierda, Kyra Kok, Jenthe Agema en Jinte Eijer turnen gezamenlijk in dezelfde categorie. Doutzen liet goede verbetering zien maar is nog niet helemaal vriendjes met de sprong. De vijfjarige Kyra heeft opnieuw laten zien wat ze allemaal kan. Helaas maakte ze een paar foutjes, maar ook dat hoort erbij en daar leren we weer van. Jenthe gaat steeds strakker turnen en sprong deze keer een moeilijkere sprong. Ze eindigde net buiten de medailles op plaats vijf. Jinte was in topvorm. Vooral de prachtige strakke balkoefening viel op en ook de andere toestellen gingen goed. De beloning was een grote glimmende gouden medaille!

Vervolgens was het de beurt aan drie meiden uit de gym-plus groep: Yolanthe van der Wal, Anna Hospes en Jildau Kuipers. Voor alle drie de turnsters waren sprong en brug goede toestellen. Ze turnden een hoge moeilijkheid en voerden hun oefeningen netjes uit. Anna en Yolanthe hadden vandaag een beejte pech bij de balk, waar Jildau juist een hele mooie, stabiele oefening liet zien. Bij de prijsuitreiking was er zilver voor Jildau.

Nog vijf turnsters uit de pré-selectie sloten de dag af. Miya Gersjes en Amarins Hamstra turnen samen in een categorie. Miya heeft in korte tijd veel vooruitgang geboekt en dat was tijdens de wedstrijd terug te zien. Het was jammer dat ze een element vergat, dat kost heel veel punten. Amarins was heel stoer door op sprong risico te nemen en voor een moeilijke sprong te gaan. De eerste keer ging dat niet goed, maar Amarins liet zich niet kennen en de tweede sprong was erg mooi. Ze verspeelde daarmee helaas wel de nodige punten, maar heeft wel laten zien dat ze kan turnen want ze was ook nog de beste op balk.

Marij Tijsma en Daphne de Jong begonnen wiebelig op balk, maar maakten daarna veel goed. Marij heeft een aantal trainingen gemist, maar kon gelukkig wel meedoen. Ze miste nog wat trainingsritme, maar werd alsnog vierde. Daphne was de beste op sprong en tweede op brug. In de uitslag eindigde ze meteen achter Marij op plek vijf.

De perfecte afsluiter van de dag kwam van Enya Agema. Zij turnde een hele stabiele wedstrijd, op alle toestellen konden de juryleden maar weinig aftrekpuntjes vinden. Een grote opsteker was vooral de hele mooie balkoefening. Enya mocht tijdens de prijsuitreiking het podium beklimmen en ook een mooie gouden medialle in ontvangst nemen.