Weer bedrijvigheid Yn 'e Doarpsfinne

Rotsterhaule - Na jaren van leegstand van twee ruimtes Yn 'e Doarpsfinne in Rotsterhaule is er weer volop bedrijvigheid.

Op de plek waar jeugdsoos SJORS was gevestigd opent nu Lydia ten Boom haar kapsalon. Lydia heeft al jaren haar kapsalon in het dorp, maar wegens succes opent ze nu haar kapsalon in de Doarpsfinne. Lydia heeft een grote klantenkring opgebouwd,waardoor haar huidige kapsalon te klein is geworden.


In de voormalige peuterspeelzaal komt nu dagbesteding Streekzicht. Aaltje van der Wal en Afina Lageveen zijn ruim 20 jaar werkzaam in de zorg en gaan nu starten met het aanbieden van dagbesteding aan verschillende doelgroepen. Eenzame ouderen, ouderen met dementieel beeld, ontlasten van de mantelzorgers, mensen met niet aangeboren hersenletsel en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

 

Streekzicht is vanaf woensdag 4 april op woensdag en vrijdag geopend, met in de toekomst uitbreiding van dagen. Op zaterdag 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur is de gezamenlijke opening in samenwerking met Hof en Hiem.