Column Knooppunt Joure | Achter de schermen

Knooppunt Joure werkt hard aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming in Joure en haar wijde omgeving. Duizenden mensen zien dagelijks de werkzaamheden. Om meer uitleg te kunnen geven en een kijkje in de keuken te bieden, schrijft iemand van het Knooppunt iedere maand een column in de Jouster Courant.

Deel 17: Achter de schermen

Mijn naam is Albertha Hotsma en ik werk sinds april 2014 namens de opdrachtgever bij het project Knooppunt Joure. Als projectondersteuner zorg ik er onder andere voor dat er afspraken gemaakt worden tussen de projectmedewerkers van Knooppunt Joure, zodat alle werkzaamheden in goed overleg tussen de drie overheden plaatsvinden. Bovendien ondersteun ik de projectmanager en doe ik de verslaglegging voor de overleggen tussen bestuurders. Het is van belang dat het managementteam van het project verantwoording aflegt aan bestuurders van de drie moederorganisaties.

Op het projectbureau aan de Sewei hebben we, vooral voordat de rotonde buiten gebruik ging, regelmatig bezoekers ontvangen. Omwonenden en geïnteresseerden kwamen op de fiets langs bij het informatiecentrum om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast hebben we veel bijeenkomsten georganiseerd waarbij presentaties werden verzorgd door medewerkers van het project en ook verzorgden we excursies langs de verschillende bouwlocaties. In ons informatiecentrum hebben we ruimte voor 40 personen. Het is echter wel eens gebeurd dat er bijna 100 bezoekers langskwamen, terwijl we 30 à 40 hadden verwacht. Het was even passen en meten, maar uiteindelijk had iedereen een plekje. Geweldig was dat, zoveel belangstelling, echt fantastisch!

Voordat ik bij het project Knooppunt Joure kwam, had ik een vergelijkbare functie bij de N31 Harlingen en De Haak om Leeuwarden. Ik ben er trots op dat ik meewerk aan het nieuwe knooppunt en zo ook mee mag helpen aan de verbeterde infrastructuur binnen Fryslân. Ik woon zelf in de buurt van Leeuwarden en kwam niet vaak in Joure. Na het project zal ik zeker nog terugkomen in de Midstraat of op de Jouster Merke.

Inmiddels genieten we van het filevrij rijden langs Joure en loopt het project ten einde. Het informatiecentrum is nog steeds open, dus mocht u nog vragen hebben, kunt u gerust langskomen. U bent van harte welkom.