Doe-dag voor vmbo-leerlingen bij Sappé

JOURE - Naar aanleiding van het Beroepenfeest voor VMBO-leerlingen in het Abe Lenstra stadion op 6 maart 2018 stond dinsdag de Doe-Dag gepland. Dat de technische- en bouwgerelateerde bedrijven niet zo populair waren als de brandweer en de politie bleek ook dit jaar weer.

Twee leerlingen van het OSG Sevenwolden in Joure kozen voor Sappé Reiniging, Onderhoud en Renovatie . Dit om inzichtelijk te maken welke werkzaamheden Sappé uitvoert en welke beroepen daar allemaal bij horen. Na een bedrijfspresentatie volgde het praktijkgedeelte. De jongens mochten zelf de ‘handen uit de mouwen steken’. Na de nodige veiligheidsmaatregelen en het aantrekken van beschermkleding gingen de mannen aan de slag. Dat schoonmaken niet voor de poes is, werd duidelijk toen de jongens voelden hoeveel spierkracht benodigd is om met een hoge drukspuit te werken. Daarna werd de hogedrukuitrusting verruild voor een veiligheidsharnas. De jongens mochten samen met René de hoogwerker in. Gelukkig hadden de jongens geen hoogtevrees, ze konden mooi over heel Joure uitkijken toen ze op een hoogte van 24 meter waren.

Daarna volgde een werkbezoek op een locatie in Gorredijk, waar diverse specialisten van Sappé aan het werk zijn in de bouw. Zo konden de jongens kennismaken met de diverse beroepen in de bouw, zoals gevelbehandelaar in renovatie en reiniging, voeger, hakker etcetera.