Tryater geeft kindershow voor eerste lustrum Meilân

JOURE - CBO Meilân viert dit schooljaar haar eerste lustrum. It Haskerfjild kreeg daarom woensdagmorgen een theatervoorstelling van Tryater.

Tryater komt bij alle scholen op locatie voor de jongste kinderen met de voorstelling “Ien dei út it libben fan in knisperend pûdsje” en de voorstelling : 'Wat is er mis met mijn vis? " van Keunstwurk. De oudere kinderen bezoeken de voorstelling 'Karawane' in het vernieuwde Tryater gebouw in Leeuwarden.

Alle ouders en personeelsleden van CBO Meilân zijn uitgenodigd voor een jubileumavond rondom het thema ”Samen opvoeden”. Speciale gasten op deze avond zijn Marcel van Herpen en Simone Mark. Daarnaast is er een sportieve happening voor personeelsleden in de vorm van een volleybaltoernooi.

In 2013 zijn de schoolverenigingen uit Lemsterlân, De Fryske Marren en Heerenveen samen gaan werken en is CBO Meilân ontstaan. Meilân staat voor bloei (de maand mei) maar ook voor mei-inoar (samen/met elkaar). Bloei staat voor stralen en zichtbare uitstraling. Inmiddels heeft CBO Meilân 15 basisscholen in de regio Joure-Lemmer- Heerenveen en er wordt lesgegeven aan bijna 2800 leerlingen.