‘Buitendag Noordoostpolder’ bij Staatsbosbeheer in Kuinderbos

Het eerste prille groen schijnt door de bomen, vogels zingen hun hoogste lied en de bosbodem prikkelt de neusgaten: in het voorjaar lonkt de natuur. In het Kuinderbos, waar het bos uit zijn winterslaap ontwaakt, nodigt Staatsbosbeheer iedereen uit voor een gezellig dagje natuur. Tijdens de Buitendag Noordoostpolder, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Lionsclub Noordoostpolder op 2e paasdag 2april 2018. Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom op de locatie aan de Hopweg 21 in Bant. Op deze dag is er een groot aanbod van activiteiten voor jong en oud. Zo kan iedereen kennis maken met het werk van Staatsbosbeheer, en nog veel meer andere avontuurlijke activiteiten.

Plezier voor jong en oud

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Ridders van de IJssel weer uitgenodigd. Deze ridders strijden met zwaardgevechten om de hand van de Jonkvrouw. In het middeleeuwse kampement maken zij wapens, breien maliënkolders en koken zij zoals vroeger werd gedaan.

Voor de kleintjes is er een speciaal programma: samen met de paashaas zoeken naar chocolade eieren, timmeren van een nestkastjes, eieren schilderen en geschminkt worden. Er staat een springkussen en er is een knapperend kampvuur om een broodje te bakken. Wie niet over het kabouterpad loopt, mist iets unieks! Voor stoere jonge boswachters in de dop is er een hulpboswachterpad en een heus blotevoeten pad. Nieuw dit jaar de volgende activiteiten, onder andere demo’s vliegen met een drone verzorgt door CameraNU. De veelzijdige gebruiksmogelijkheden van een drone, ook bij natuurbeheer voor het opsporen van bv reeën, hazen en nesten in gras dat gemaaid moet worden. Ook nieuw dit jaar zijn de micro trekkertrek wedstrijden, de vereniging Nederlandse Micro Pulling Organisatie, NMPO, zal dit jaar haar wedstrijdseizoen aftrappen tijdens de Buitendag Noordoostpolder. Komt dit spektakel met deze micropullers bekijken.

En deze editie is het voor het eerst mogelijkheid om samen met jou hond, welk ras dan ook, mee te doen aan de “Jack Russel Race”. Er is een parcours uitgezet waarbij jou viervoeter ook mee kan rennen. Dus breng je trouwe vriend mee en maak er samen een sportieve dag van. Andere toppers deze dag zijn demonstraties met politiehonden om 12 en 1400 uur, zoekhonden 10-13 en 1500 uur, jachthonden 10.30, 11.30, 12.30 en 14.30 uuren schapen drijven met een hond in de arena om 11, 13.30 en 15.30 uur. Ook dit jaar is er een wedstrijd hout slepen met paarden. Voor de oudere kinderen is er de klimwand, ringsteken op de een minitractor, een ritje ATB fietsen door het bos en veel leuke spelen, zoals bijlsteel hangen.

De rondvaart op het meer met de boswachter om het helf uur of een ritje met de huifkar bij menvereniging “de Burcht” door het uitgestrekte Kuinderbos zijn ook dit jaar weer mogelijk. Wie geen hoogtevrees heeft, zit goed in de bak van de hoogwerker die u naar 20 meter hoogte brengt, zodat u een adembenemend uitzicht heeft over de Kuinderplas en omgeving. In totaal zijn er 80 stands en activiteiten te beleven.

Lionsclub Noordoostpolder is zoals voorgaande jaren weer de organisatie partner van Staatsbosbeheer. Waarbij de Lionsclub Noordoostpolder ook dit jaar weer patat, hamburgers en braadworsten zal verkopen voor het goede doel, waaronder Stichting Leergeld Noordoostpolder. Door het beperkte wifi bereik in het Kuinderbos kunt u alleen met contact geld betalen.

Tot slot, het parkeren is blijvend verbeterd. Op 150 meter afstand van de hoofdingang is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en aan het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 600 auto’s. Vanuit het Schoterpad wordt u met een trekker en huifwagen naar het festivalterrein vervoerd.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om van 2e paasdag een geslaagd dagje uit te maken voor het hele gezin bij Staatsbosbeheer. Voor meer informatie over de Buitendag Noordoostpolder kijkt u op www.buitendagnop.nl en volg ons op FB buitendagnop