1 april grap: Terhernster veer verdubbelt niet

TERHERNE - Vorige week meldden wij u, dat met ingang van vaarseizoen 2018 in Terherne niet één maar twee veerponten zullen gaan varen. Het vaarseizoen is 1 april jongstleden gestart met, u raadt het al, één pont.

Het is nimmer de bedoeling geweest een tweede pont in gebruik te nemen. De foto bij het artikel betreft een bewerkte opname. Er is geen overleg geweest met de Maritieme Academie in Harlingen voor het leveren van stagiaires. Huisvesting te Terherne is dus niet nodig. Ook zijn er geen plannen het starteiland in het Sneekermeer als aanleg locatie in de route op te nemen en de pont verschepen naar Sail Amsterdam gaat ook niet door. Frits Wester is 1 april niet langs geweest omdat hij al wist dat er geen tweede pont in gebruik zou worden genomen.

Wat wel waar is, is dat de pont vanaf 1 april van 10.00 tot 18.00 zonder onderbreking heen en weer vaart, vanaf 1 mei van 10.00 tot 20.00 en vanaf 16 september tot en met 15 oktober weer van 10.00 tot 18.00. Een overtochtje met of zonder fiets kost 1,50. Wat ook waar is, is dat er met een groep van ongeveer 70 vrijwillige bemanningsleden vorig jaar 16.000 mensen zijn overgezet. De stichting Terhernster Veer rekent er op dat ook met slechts één pont dit aantal geëvenaard zal worden.