Eén april grappen

DFM - Ieder jaar is het weer een kunst om een goede 1 april grap te bedenken. Bij de redactie kwamen verschillende grappen binnen.

Zo vond de redactie de verdubbeling van het Terhernster veer een mooie om mee samen te werken. Want ook al is het pontje sinds de start succesvol, maar een verdubbeling is niet nodig. Wat wel waar is, is dat de pont vanaf 1 april van 10.00 tot 18.00 zonder onderbreking heen en weer vaart, vanaf 1 mei van 10.00 tot 20.00 en vanaf 16 september tot en met 15 oktober weer van 10.00 tot 18.00.

Archelogische vondst

Een andere grap was die van Spektakel Tsjûkemar. Volgens de organisatie was door een podiumbouwer een oude emmer gevonden. Die emmer zou honderden jaren oud zijn. Een grapje natuurlijk om de kaartverkoop voor het iepenloftspul onder de aandacht te krijgen.

Soeprestaurant Mate’ndSoup

Een twee weken geleden werd bekend gemaakt dat soeprestaurant Mate’ndSoup in Joure haar deuren zou openen aan Ter Huivra waar MediaSoep nu gevestigd zit. Het was een stunt uit naam van MediaSoep om bekendheid te creëren voor hun heropening in mei. Freek Janssen: ‘We hebben er veel lol om gehad. Het werd opgepikt door verschillende kranten en ik heb een radio-interview op Omrop Fryslân gegeven. Dat was ontzettend spannend omdat ik bang was dat ze een vermoeden zouden hebben, maar dat was gelukkig niet het geval. Daarnaast hadden we de gemeente kwaad op de stoep staan, belden klanten van MediaSoep bezorgd op en kwamen er daadwerkelijk reserveringen binnen. Eigenlijk is het wel een beetje uit de klauwen gelopen.’ MediaSoep viert op vrijdag 18 mei aanstaande een feestelijke heropening. De mensen die gereserveerd hadden krijgen dan alsnog een kopje soep.