Breiactie voor 250 kindertruien

JOURE - Handwerkwinkel Ajoure in Joure wil voor komende winter ruim 250 kindertruien kunnen schenken aan Humanitas. Met een breiactie hopen zij genoeg breisters te kunnen vinden die hieraan mee willen werken.

Ook in de gemeente De Fryske Marren zijn kinderen waar geen warme trui in de kast ligt. Naast het gemis van een warme trui zijn er veel meer moeilijke dingen, waar deze kinderen dagelijks mee te maken hebben. Deze kinderen worden een keer per jaar in het zonnetje gezet door de Stichting Humanitas. Voor de gemeente De Fryske Marren verzorgt Humanitas voor 250 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar de Sinterklaas speelgoedactie.

Om naast de actie van Humanitas de kinderen een hart onder de riem te steken heeft Ajoure breiboutique deze breiactie bedacht. Half november moeten de 250 truien klaar zijn. Stichting Humanitas verdeelt de truien. Ajoure verkoopt breipakketten met een patroon van een trui en voldoende garen voor vijftien euro. De kosten voor de verschillende pakketten zijn allemaal gelijk, ook al zit er meer of minder wol in. De wol wordt voor een gedeelte ter beschikking gesteld door wolleveranciers. Loop voor meer informatie de winkel binnen, bel met 0513-413344 of mail: inf0@ajoure.nl.