Friese huisartsen zoeken nieuwe huisartsen

DFM - Hoe krijgen we jonge huisartsen naar Fryslân? Zittende huisartsen in de provincie hebben steeds vaker moeite opvolging te krijgen voor hun praktijk. De Friese Huisartsenvereniging luidt de noodklok. Ook de provincie maakt zich zorgen over de beschikbaarheid en spreiding van de huisartsenzorg. De campagne ‘11huisartsen’ moet het tij keren.

Veel zittende huisartsen bereiken binnen nu en een paar jaar hun pensioenleeftijd of willen hun praktijk beëindigen. Het blijkt echter lastig om een opvolger te vinden. Fryslân staat nog niet genoeg op het netvlies van de aankomende huisarts die zijn opleiding net heeft afgerond. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo speelt het perspectief op een baan voor partners een rol of het vinden van een geschikte praktijk. De wensen van starters sluiten niet altijd aan bij het aanbod van stoppende huisartsen.

11huisartsen


Twee jaar lang gaat Fryslân op zoek naar nieuwe huisartsen. Elf per jaar om precies te zijn. Met de campagne wil de Friese Huisartsenvereniging samen met de provincie huisartsen warm krijgen voor Fryslân. De focus ligt niet zozeer op al het moois dat Fryslân heeft, maar vooral op de vele mogelijkheden voor aankomende huisartsen en hun gezinnen. Arbeidskansen voor partners, verschillende praktijkvormen, advies bij vestiging en hulp bij het leren van de Friese taal, allemaal komen ze aan bod.

De 11huisartsen campagne gaat twee jaar lopen en duurt tot eind december 2019.

www.11huisartsen.frl