Veel bestuurders onder invloed van drank of drugs

JOURE/LEMMER - - Afgelopen weekend hebben agenten in de gemeente De Fryske Marren meerdere bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol en drugs betrapt.

Vrijdagavond 6 april 2018, omstreeks 22.30 uur,om half elf viel een 29-jarige Pool op de Geert Knolweg in Joure op. De Pool verliet het tankstation zonder verlichting, vervolgens reed hij te snel en slingerend richting het centrum.

De bestuurder bleek na een speekseltest positief op amfetamine. Na aanhouding werd op het bureau zijn bloed afgenomen en naar het NFI voor nader onderzoek opgestuurd.

Zaterdagnacht rond twee uur trofffen agenten de A6 bij Joure een personenauto en besloten deze aan een verkeerscontrole te onderwerpen. Na het uitvoeren van een speekseltest, testte een 25-jarige bestuurder uit Emmeloord positief op THC, cocaïne, meth- en amfetamine. De verdachte werd ook aangehouden en naar het politiebureau voor verdere afhandeling overgebracht.

Deze verdachte werd in oktober 2017 ook in de omgeving van Joure voor het rijden onder invloed van drugs aangehouden.

Zondagochtend zagen agenten op de Kortestreek in Lemmer een personenauto tegen de rijrichting rijden. De twintigjarige beginnende bestuurder blies een F(AIL) en vervolgens op het politiebureau blies hij 700 ug/l, daar waar voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Kort nadat de bestuurder het politiebureau verliet, besloten de agenten te controleren of het voertuig nog in het centrum stond geparkeerd. Deze was echter nergens meer te bekennen. Agenten waren naar het verblijfsadres van de bestuurder in Lemmer gereden.

Kort hierna zagen ze dezelfde bestuurder weer rijden. De bestuurder werd aangehouden en hij krijgt een proces-verbaal voor tweemaal rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod.