Geslaagde voorronde KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Sintjohannesga - De voorronde van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi werd woensdag 11 april georganiseerd door voetbalvereniging De Wite Peal (DWP) op sportpark De Grie in Sintjohannesga.

Mede door het stralende weer en de enthousiaste spelers, was het weer een geslaagde dag. Dit jaar speelden de vijf meisjesteams in één poule en waren de jongens-/gemengde teams verdeeld over twee poules met daarbij kruisfinales.

Het bleef tot het einde toe spannend, maar uiteindelijk kon er maar één team de winnaar zijn. Vanuit de meisjespoule is als tweede It Klimmerblêd geëindigd maar was het zevental van De Schakel de sterkste. Vanuit de jongens-/gemengde teams viel het elftal van De Trieme 2 net buiten de prijzen, zij verloren de kruisfinale van de nummer drie: De Paedwizer.

De finale om de eerste en tweede plaats ging tussen de Dr. G.A. Wumkesskoalle en It Klimmerblêd. Uiteindelijk bleek de ploeg van de Dr. G.A. Wumkesskoalle de sterkste te zijn en zij mochten uit handen van wethouder Johannes van der Pal van gemeente De Fryske Marren de wisselbeker in ontvangst nemen.

Voor alweer de tiende keer op rij organiseert een groep vrijwilligers van DWP de voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi voor de regio 'voormalige gemeente Skarsterlân’.

Jaarlijks beginnen ruim 240.000 kinderen aan een voorronde KNVB schoolvoetbal in de hoop aan het eind van het schooljaar met een grote fonkelende schaal in hun handen te staan. De nummers 1 van zowel de jongens als de meisjes gaan door naar de regiofinales, welke dit jaar op 16 mei plaatsvinden in Jubbega.

Het bestuur van DWP wenst 'onze' winnaars veel succes toe in Jubbega en wil de vrijwilligers die deze mooie dag mede mogelijk hebben gemaakt van harte danken.