Zilver en brons voor CSC-turnsters in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE - Afgelopen weekend stond weer in het teken van de tweede plaatsingswedstrijd voor het FK. Naast de meerkampfinale konden de dames zich ook plaatsen voor de toestelfinales.

Op zaterdagochtend beten Jennifer Kok, Twirre Douma en Fenna Canrinus het spits af bij de Pupillen 1 N3. Ze turnden sterk en lieten een goed afgewerkte oefening zien. Jennifer werd 6e, Fenna eindigde net naast het podium op een 4e plaats en Twirre won het zilver.

Direct daarna was het de beurt aan Chantal Lenes en Fleur Nieuwland bij de Junioren F. Vol in de concentratie turnden ze een stabiele wedstrijd. Chantal eindigde als 15e en Fleur werd 13e.

Britt Ferwerda (Senioren D) en Anneke Veenema (Junioren D) zaten in de laatste ronde. Britt turnde een prima wedstrijd waarbij ze uitblonk op balk en eindigde in de meerkamp op de 6e plaats. Anneke turnde opnieuw een wedstrijd zonder grote fouten en werd in haar categorie eveneens 6e in de meerkamp.

Freke de Lange zou ook turnen bij de Junioren D, maar kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen. Wel was ze aanwezig om haar clubgenoten aan te moedigen, een groot compliment!

Zondagochtend kwamen de Pupillen 1 N3 opnieuw als eerst in actie. Ditmaal was het de beurt aan Yente Agricola en Famke Meindertsma. Carmen Ydema was nog onvoldoende hersteld van een langdurige griep en moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Famke en Yente turnden naar kunnen en moesten helaas een paar foutjes incasseren. Zij werden respectievelijk 8e en 7e.

In de tweede ronde turnden de senioren F waaraan Marleen Pool en Samantha Douma deelnamen. Marleen liet een aantal nieuwe dingen zien en Samantha verbeterde zich aanzienlijk ten opzichte van de vorige wedstrijd. Marleen werd 17e en Samantha 7e.

Het wedstrijd weekend werd afgesloten door Hieke Floris, Anniek Lolkema en Nynke Smeltink. Anniek en Hieke turnden bij de Junioren D beide een aardige wedstrijd met persoonlijke successen en leermomenten. Nynke was bij de Jeugd E op drie toestellen top maar had op balk helaas niet haar dag. Nynke eindigde als 6e bij de Jeugd, Hieke werd bij de Junioren 5e en Anniek pakte in die categorie verrassend het brons.

Binnenkort word de doorstroming naar zowel de toestelfinales als de meerkamp finale bekendgemaakt. De toestelfinales zijn op 16 juni in Drachten en de meerkamp finale vind plaats op 30 juni in onze eigen turnhal in Joure.