Goud en twee keer zilver voor GV S.H.E.L.L.

Oudehaske - Afgelopen weekend was de laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen in Nieuwehorne. Zeven turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske kwamen bij deze wedstrijd in actie.

De zaterdag begon met Sanne Hovenga. Sanne heeft tijdens haar wedstrijd laten zien dat ze erg is gegroeid in stabiliteit. Rustig en vol vertrouwen werkte ze alle toestellen af. Sanne werd beloond met een prachtige zilveren medaille.

Daarna was het de beurt aan Joy Oleri en Sarita Kooistra. Sarita was de allerbeste op brug waar ze een hele strakke oefening liet zien. Door een foutje op balk bleef het podium net buiten bereik, Sarita werd vierde. Joy bleef wel op de balk staan en werd zelfs eerste op dat toestel. Ook op andere toestellen scoorde Joy hoge cijfers en mocht tijdens de prijsuitreiking de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Amke Durkstra sloot de zaterdag af. Ondanks meerdere blessures dit seizoen kwam ze naar Nieuwehorne om haar allerlaatste meerkampwedstrijd te turnen. Haar laatste toestel was balk, waar ze nog één keer kon laten zien hoe elegant en strak ze kan turnen. De oefening ging super goed en werd op dit toestel derde.

Op zondag gingen de turnwedstrijden verder. Femke van der Meulen turnt in een erg zware categorie, maar ze laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met prachtige oefeningen werd Femke, met minder dan een punt verschil met het podium, vijfde.

Tot slot kwamen Klaske Toering en Larissa van der Woude in actie. Klaske turnde een goede wedstrijd, waarbij haar balkoefening het hoogtepunt was. Alle elementen lukten wat resulteerde in een hoge moeilijkheid en Klaske zette daarmee een prima score neer. In het eindklassement werd Klaske achtste. Larissa heeft laten zien steeds stabieler te worden en strak te kunnen turnen. Op brug en balk was ze de beste en ook in het totaalklassement stond Larissa bovenaan en dus was er goud voor haar.