Tulpen, muziek en de bevrijding tijdens

Het Tulpenbelevingspad aan het Creilerpad 14 in Creil is op zaterdag 5 mei het toneel van het Tulpenfestival. Het wordt een muziekfeest dat z’n weerga niet kent.

Om 15.00 uur beklimt de vijfmansformatie Just4Fun het podium. Deze muzikanten uit de polder hebben allemaal meer dan veertig jaar muziekervaring. Het gaat de bandleden vooral om de fun van het muziek maken en ze rocken dan ook met veel enthousiasme. Het accent ligt op bluesrock met nummers van Gary Moore, Jeff Healy, Eric Clapton, the Rolling Stones en Lenny Kravitz.

Vinylman

Na ongeveer een uur neemt The Vinylman het over. Hij draait plaatjes waarbij rustig een hapje gegeten kan worden, bijgepraat kan worden en verzoekjes mogen. Tegen 18.00 uur legt hij zijn laatste singel op de draaitafel.

Meezingen

Coverband OpTied speelt daarna covers van alle tijden, waarbij het accent ligt op herkenbare en dansbare muziek. Veel Nederlandstalige nummers en herkenbare hits uit heden en verleden roepen herinneringen op. ‘Hé, dat nummer heb ik lang niet gehoord’ zal vaak bij het publiek in gedachten komen.

Polderband ZoZo is een coverband die al meer dan 10 jaar de Noordoostpolder onveilig maakt. Vanaf 20.00 uur is het podium voor hen. De band bestaat uit ervaren muzikanten die één ding gemeen hebben. En dat is passie voor muziek. Uiteenlopende artiesten zoals onder andere Hazes, U2, Kings of Leon, Abba en de Dijk worden vertolkt door ZoZo. Het repertoire is opgebouwd met nummers die het beste uit de band halen. Dat maakt dat elk nummer met volle overtuiging en plezier van het podium af knalt. Het brede repertoire van ZoZo is geschikt om lekker uit je dak te gaan. ZoZo nodigt je uit om te feesten en als je lef hebt....zing je als gast artiest een nummer met ze mee.

Feest DJ Olaf sluit het feest spetterend af. Bevrijdingspop op het tulpenbelevingsveld wordt georganiseerd door Slump Catering & Events in samenwerking met de commissie tulpenbelevingsveld van het Tulpenfestival.

Koningsdag in Bantega

Voor Bantega is Koningsdag de start van festiviteiten die door de Oranjevereniging worden

georganiseerd. In Bantega is er daarom ook weer wat gezelligs te doen. Het programma van deze dag

zal gaan plaatsvinden op het Sjinkie Fjild (veldje voor de basisschool).

Tijdens deze middag is er op het veld ruimte voor een vrijmarkt. Opbouw is vanaf 13.00 uur, opgave

niet noodzakelijk. Let wel, vol=vol en nadien moet alles weer netjes achtergelaten worden.

Vanaf 13.30 uur is het mogelijk om op te geven voor ringrijden. Er zijn twee groepen.

Spelletjes en prijzen

Basisschoolkinderen kunnen meedoen met een skelter, traptrekker of fiets en volwassenen met een

(elektrische) fiets. Er zijn leuke prijsjes te winnen en voor diegene die het mooist verkleed komt, zijn

er extra bonuspunten te verdienen. Opgave het liefste via mail vooraf via: oranje@s-link.nl of

eventueel even bellen met 0514-551348.

Springkussen

Voor de kleinsten is er een springkussen en uiteraard wordt voor de innerlijke mens ook weer goed

gezorgd. Kom dus ook gezellig langs in Bantega!