Karatezusjes naar jeugd-EK in Polen

JOURE/BIERUN - De Europese jeugdkampioenschappen karate waren dit weekend in Bieruń (Polen). Namens Leirissa Gym deden Roos en Joyce de Wilde de Ligny uit Joure hieraan mee.

Roos (13 jaar) en Joyce (12 jaar) deden met hun kata (demonstratievorm) in dezelfde poule mee: junioren meiden 11 tot en met 15 jaar. Roos was als eerste aan de beurt. Ze deed het heel erg goed en kreeg mooie cijfers van de jury. Iets later kon Joyce haar kata laten zien. Ook zij deed het heel netjes en kreeg mooie cijfers. Nadat de laatste geweest was, kon de balans opgemaakt worden. Roos bleek alleen twee Poolse en 1 Hongaarse jongedame voor zich te hebben. Kortom: een vierde plek! Helaas net buiten het podium, maar wel een supergoed resultaat. Joyce bleef met haar negende plek ook keurig binnen de top 10.

Roos mocht gelijk na deze ronde nog een keer haar kunsten laten zien, maar dan met haar bokèn (houten zwaard). Ook deze wapenkata deed ze heel goed en werd ze vijfde van Europa. Voor hun debuut op Europees niveau hebben de beide jongedames een geweldige prestatie geleverd.