Wederom winst Jouster korfballers

JOURE - Waar in het vorige duel de doelpunten schaars waren, werd afgelopen speelronde er lustig op los gescoord. Dit werd ook nog gedaan onder erbarmelijke omstandigheden, veel wind en regen. Na een voorzichtige start kwam Joure op een comfortabele voorsprong en deze werd niet meer weggegeven.

De ploeg uit Zuidhorn begon goed aan de wedstrijd en kwamen op twee doelpunten verschil. De Jousters kwamen tot drie keer toe op één doelpunt maar Zunobri wist het gat vervolgens op twee te houden. Tot halverwege de eerste helft. Bij een stand van 4-6 wist Joure negenmaal! achtereen te scoren, alvorens de tegenstander ook weer een doelpunt kon produceren. Door deze ongekende tussensprint stond Joure ineens met 13-6 voor. Verslagen waren de gasten echter bij lange na niet, want het stond enkele minuten later al 13-10. Esther Dijkstra zorgde voor het laatste doelpunt in de eerste helft en met 14-10 werd er gerust.

In de tweede helft kwam de overwinning van Joure niet meer in gevaar. De marge van vier doelpunten werd een enkele maal teruggebracht tot drie. Maar tegen het einde van de wedstrijd had Joure die wederom vakkundig uitgebouwd en stonden de Jousters zes doelpunten voor. Mede dankzij Ilja Sikkes, die de laatste Jousters goal maakte, 23-17, en zo haar 7e van de wedstrijd scoorde. Door slordigheden kon Zunobri in de slotminuut nog twee doelpunten maken maar dit was niet genoeg voor de winst, 23-19.

Volgende week is er geen wedstrijd en op 12 mei wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Veenwouden.

Martijn van Dijk