Jouster korfballers hebben geen kind aan Veenwouden

VEENWOUDEN - In het warme Veenwouden duurde het lang voordat beide ploegen een beetje op gang kwamen. Toen de ban eenmaal gebroken was, maakte Joure al snel een groot verschil en deze voorsprong werd met succes verdedigd in de rest van de wedstrijd.

De eerste minuten waren er veel kansen, maar het duurde maar liefst tien minuten eer Veenwouden het eerste doelpunt van de wedstrijd had gescoord. Door twee strafworpen en twee goals van Jacco Minkes en Sierd van der Goot kwam Joure vlot op 1-4. De thuisploeg stelde hier bitter weinig tegenover en na wederom twee goals van de eerdergenoemde heren stond Joure 3-6 voor. Martijn van Dijk scoorde nog twee goals en ook Sylvia Nijboer wist een goal te noteren. Er werd hierdoor gerust met 3-9.

In de tweede helft schoot Joure gedurende de helft steeds minder zuiver. Echt gevaar leverde dit niet op voor de bezoekers, hoewel Joure wel een ruimere overwinning had kunnen behalen. Sierd van der Goot en Martijn van Dijk waren onder andere beide weer tweemaal trefzeker. De ingevallen Ilja Sikkes wist het laatste doelpunt voor Joure te maken en hierdoor wonnen de Jousters ruim met 9-16.

Volgende week zaterdag wacht koploper Spannum. Op sportpark de Hoge Zomerdijk begint om half 4 de wedstrijd tegen deze ploeg.