Basketballers Oaters verslaan tweede klasse Arta Steenwijk

JOURE - De recreanten van basketbalvereniging Oaters Joure hebben vrijdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen ARTA een 2de klasse team uit Steenwijk.

Deze wedstrijd kwam tot stand door een oud-speler van Jouster Chris Holwerda, tegenwoordig speler bij Arta uit Steenwijk. Het Jouster team zette de druk er al snel op. In de zevende minuut was het al 10 -2 voor de Oaters en het eerste kwart was het 14-6.

De start van het tweede kwart was ook weer voor het recreatieteam. Peter van Aalsum scoorde er vrolijk op los: 6 punten in 2 minuut gevolgd door Folkert Nijholt. Deze heren ook op dreef en scoren door de goede passen van Leo en Paul Brouwer. Ook Ben Respicio deed zijn duit in het zakje met veel rebounds van Age ten Brink en Barry de Vries.

Na de pauze gingen de Jousters van man-tot-manverdediging over naar zoneverdediging Arta keek hier even raar van op en ze wisten ook niet wat ze daar tegen over moesten doen. Ze bleven rond passen, maar de Jousters bleven staan. Op het laatste moment scoorde Arte toch nog 3 driepunters en was de stand 45-31 nog steeds voor de Jouster. Beide teams maakten 19 punten dit kwart.

Na het laatste fluitsignaal was het 69-40 voor de Jouster ploeg. Arta komt voor het begin van de competitie naar Joure voor de revance. De puntenverdeling van de Jousters is als volgt: Andries Eekhof 2, Paul Brouwer 2, Ben Respicio 2, Barry de Vries 4, Age ten Brink 8, Folkert Nijholt 9, Leo Brouwer 12, Peter van Aalsum 14 en Marco Potma 16.

De recreanten trainen van 20.30 tot 21.30 op maandag in de sporthal van Sportfun.