Korfbal | Joure verslaat koploper Spannum

JOURE - De Jouster korfballers speelden zaterdag thuis tegen de koploper uit Spannum. Zehadden al een goede reeks neergezet, slechts één wedstrijd was de tweede helft van het veldseizoen verloren gegaan.

Voor de eigen positie maakte winst of verlies weinig uit, voor de bezoekers daarentegen lag alles nog open. Na een zeer goede eerste helft had Joure zoveel marge opgebouwd dat het na een slechte 2e helft nog net de winst behaalde.

Joure startte voortvarend. Aanvallend was de thuisploeg heer en meester en verdedigend had het Spannum in de houdgreep. Secuur spelend kwamen de Jousters halverwege de eerste helft op 6-2. Deze score werd uitgebreid tot 9-4 bij rust. De doelpunten werden door verscheidene spelers/speelsters gemaakt, het collectief was deze helft zeer sterk.

De tweede helft begon Spannum sterk en werd het verschil snel naar drie gebracht. De Jousters wisten hierna, door meerdere doelpunten van Marc Vrieseling steeds het gaatje op maximaal drie doelpunten te houden. Tot vijf minuten voor tijd, Spannum wist nog tweemaal te scoren en kwam zo op 14-13. In de spannende slotfase werd echter niet meer gescoord en hierdoor won Joure nipt van de koploper.

Nu de laatste thuiswedstrijd ook winnend afgesloten is, wacht alleen nog de uitwedstrijd tegen WWC in Mantgum. Joure hoopt ook deze ploeg aan de zegekar te binden.

Martijn van Dijk