Agenda | Op wandeltocht langs adressen met eerlijke producten

Wandelen door Joure langs leuke paadjes, adresjes waar lekkere en healthy producten verkrijgbaar zijn en met volop info over verantwoorde voeding, dat zijn de ingredienten voor de eerste Joure FoodWalk. Op 26 mei neemt inspirator Erica Krikke een groep van maximaal 20 mensen mee op de wandeltocht.

,,Joure kent leuke adresjes waar je heerlijke en eerlijke producten kunt halen. Ik heb een route uitgestippeld en deel graag deze adresjes.”, vertelt organisator Erica Krikke. De wandeling is zo’n 8 km en duurt ongeveer 3 uren. De start is om 9.30 uur vanaf de Natuurwinkel in Joure. “Ik verklap lekker nog niet waar we langs gaan hoor”, lacht Erica, ,,maar onderweg vertel ik ook over wilde kruiden langs de weg die eetbaar zijn en heb ik lekkers mee om onderweg te proeven”. Na afloop ligt er voor alle deelnemers een goodiebag klaar. Mensen die mee willen lopen, kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar erica@jourefood.nl De bijdrage is 15 euro inclusief versnaperingen onderweg en de goodiebag.

Een van de projecten van Zebra Inspiratie is Joure Food. Een initiatief om mensen te inspireren bewust met voeding bezig te zijn. Regelmatig organiseert Erica inspirerende activiteiten zoals de No Sugarchallenges en Eten wat de Pot schaft. Een FoodWalk is een landelijk initiatief waarbij door het hele land ‘smakelijke dagjes uit’ worden georganiseerd. Het is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap.