Proefvluchten Lelystad Airport over Joure en Lemmer

JOURE/LEMMER - Een Boeing van Transavia vliegt op 30 mei een belevingsvlucht op de vliegroutes van Lelystad Airport. Rond 19.15 uur komt het toestel ten westen van Lemmer voorbij op een hoogte van een twee kilometer. Het vliegtuig komt rond 19.20 uur boven Joure op 3000 meter.

De zogenoemde belevingsvlucht op de toekomstige vliegroutes van Lelystad Airport, op woensdag 30 mei, zal in het slechtste geval waarheid worden. De proefvluchten zullen plaats vinden op de laagst mogelijk hoogte van meestal 1800 meter en soms 2700 meter. Op deze manier is de maximale geluidsbelasting te horen. De Boeing is op zijn laagst bij Laaksum voor het opstijgen en bij Appelscha voor het landen.

Het toestel vertrekt van Schiphol omdat het niet kan starten en landen in Lelystad. De vereiste baanmarkeringen zijn nog niet aangebracht en op Lelystad Airport is geen luchtverkeersleiding. Op vier plaatsen wordt de vlucht gemeten. Inwoners kunnen tijdens en na de vlucht hun ervaringen doorgeven op belevingsvlucht.nl.