Zorgboerderij BoerenBlij verder onder vlag Patyna

HASKERHORNE - Zorgboerderij BoerenBlij uit Haskerhorne gaat vanaf 1 januari 2019 verder onder de vlag van ouderenzorgorganisatie Patyna. De komende maanden gaan beide partijen al actief samenwerken om het succes van de zorgboerderij ook in de toekomst voort te zetten. Vanaf 1 januari 2019 is de overname definitief.

De medewerkers van BoerenBlij komen in dienst bij Patyna. ,,De visie van BoerenBlij sluit goed aan bij waar we als Patyna voor staan: een organisatie waar we uitgaan van de eigen regie van de cliënt. We zien een duidelijke meerwaarde in de zorg op een zorgboerderij’’, zegt Caroline Smits, manager van Patyna in de Fryske Marren.

Eigenaar Cassy van den Bosch is blij met de samenwerking met Patyna. ,,Binnen Patyna is er een grote diversiteit en verscheidenheid aan geboden zorg, hier past BoerenBlij uitstekend in. Op deze manier kunnen wij deze bijzondere vorm van zorg blijven geven.’’

Op BoerenBlij wordt zes dagen per week aan meer dan 50 cliënten uit de regio specialistische dagbesteding geboden. Cliënten, die zijn getroffen door een vorm van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, Parkinson en andere niet aangeboren hersenletsel en/of somatische (lichamelijke) aandoeningen.