Onmachtig Joure vergooit wedstrijd in de tweede helft

JOURE/WIUWERT - De laatste wedstrijd van het seizoen speelde Joure uit tegen WWC in Wiuwert. De tegenstander had nog een kans op het kampioenschap/promotie en Joure wilde hier graag een stokje voor steken.

Na het sterke spel vorige week tegen de koploper begonnen de Jousters ook ditmaal zonder schroom aan de wedstrijd. Iets meer dan een helft ging het goed, toen wist de thuisploeg het tactisch zo neer te zetten dat Joure daardoor aan het kortste eind trok.

Joure startte zeer slecht aan de wedstrijd, in een oogwenk stond de ploeg al met 4-0 achter. De thuisploeg was scherp op de doorloopballen en kleine kansen. Joure groeide daarna wel in de wedstrijd en wist door goals van Timo Stam en Kim Vrieseling de eerste goals te noteren. Na wederom doelpunten van WWC zette Joure een tussensprint in en wist de stand te egaliseren. Hierna bleven beide ploegen een tijd verstoken van goals. Tot de laatste twee minuten van de eerste helft, waarin nog vier goals zouden vallen. Er werd gerust met 7-7.

De tweede helft begon, waar de eerste mee was geëindigd. Beide ploegen waren zeer gewaagd aan elkaar en niet één ploeg kon uitlopen. Halverwege de tweede helft daalde het scoringsvermogen van één vak zo dramatisch dat WWC hierdoor een gaatje kon slaan. De opgelopen schade kon niet meer gerepareerd worden. Aan het eind van de wedstrijd wist Joure nog wel één doelpunt te maken en verloor het uiteindelijk met 16-13.

De laatste wedstrijd van Joure eindigt hierdoor in mineur en op de ranglijst bezet Joure de 5e plaats. Volgend seizoen speelt Joure op het veld wederom in de 4e klasse en ditmaal onder leiding van de nieuwe coach/trainer Rene Zuil.