Sc Joure JO15-1 kampioen hoofdklasse

JOURE - Sc Joure JO15-1 is zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse. Ná de 1e seizoenshelft ging de strijd nog tussen maar liefst acht teams.

In de 2e seizoenshelft kwamen Leovardia en Sc Joure bovendrijven en dit bleef zo tot en met de laatste competitiewedstrijd. Leovardia stond 1 punt voor op Joure en ontving de Jousters op deze slotdag op hun eigen sportpark. Dit beloofde een ware thriller te worden en dit werd het ook. Na een 1-0 ruststand maakte Joure vrij snel in de 2e helft gelijk. Toch kwamen de Leeuwarders weer op voorsprong en liep Joure achter de feiten aan. Een gelijkspel was niet genoeg, dus er moest twee keer gescoord worden. Snel na de 2-1 werd het 2-2 en toen steeg de spanning tot een kookpunt. Joure maakte knap 2-3 en probeerde de boel op slot te gooien. Met de fysiek sterke Leeuwarders viel dit nog niet mee en circa 10 minuten werd het billenknijpen met soms hachelijke momenten voor de Jouster goal. Na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter was de ontlading groot. Vorig seizoen promoveerde dit team naar de hoofdklasse en nu werd daar het kampioenschap in diezelfde klasse aan toegevoegd.

Op de foto (staand van links naar rechts):

Serge Sikkema (leider), Arvid Klijnsma, Jelmer Hofstra, Hidde de Jong, Robin Sikkema, Kars Veenstra, Stan Veenstra, Bent Dijkstra, Sem Kuipers, Joris van Os, Milan Haringsma, Maarten van der Wal, Nick de Glee (trainer) en Ruben Beeksma (trainer). Zittend (van links naar rechts): Diego Terlouw, Thijs Keulen en Jan Hessel Vierstra.