Feestweek Oudehaske

OUDEHASKE - De Feestcommissie van Oude- en Nijehaske (FC ONH) trapte van 24 tot en met 27 mei trapte het feesttent seizoen af met de jaarlijks terugkerende feestweek in Oudehaske.

Onder ideale weersomstandigheden hebben Oudehaske en Nijehaske vier dagen feest mogen vieren, waarbij op donderdag 24 mei werd begonnen met het Pyamabal voor de allerjongsten van de beide dorpen, gevolgd door een Friese Theatershow genaamd “Fljimsk” opgevoerd door drie Friese rasartiesten Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma. Een hilarisch stuk waarbij leuke sketches, goocheltrucs en muziek elkaar op een vloeiende manier afwisselden. De avond werd afgesloten met de donderdagavond borrel.

Op de vrijdagochtend stond het zonnetje alweer vroeg aan de hemel, een ideale ochtend voor de kinderspelen. Op de sportvelden van Oudehaske deden alle kinderen van de beide basisscholen mee aan een grote variatie aan spellen. Met de stijgende temperaturen kon er natuurlijk ook van een heerlijk glas limonade worden genoten. Omstreeks half twaalf toog de hele club kinderen in een lange stoet richting de feesttent waar aangeschoven kon worden voor de klassieke pannenkoeken en verkoelende limonade. Rond half 1 keerde de rust weder op het feestterrein en konden de voorbereidingen beginnen voor het avondprogramma. De vrijdagavond stond in het teken van muziek, de Playback Show voor jong en oud gevolgd door een opzwepende show van DJ Lexie, welke met zijn manier van “plaatjes draaien” de feesttent tot in de vroege uurtjes tot een grote deinende massa wist te bewegen.

Zo kom je alweer op de zaterdagochtend. Ook nu weer stond het zonnetje aan de helderblauwe hemel, waarbij deze bij zonsondergang pas weer afscheid zou nemen. Vanaf 10.30 uur mochten de kinderen aan diverse activiteiten deelnemen en genieten van een mobiele kinderboerderij, waarbij ook gereden kon worden op een echte kameel, waar kom je dat nog tegen! De muzikale kant werd dit jaar verzorgd door shantykoor “De Odd Swallows”. Een sfeervolle ochtend, daar kun je wel van spreken. De zaterdagmiddag stond in het teken van sportiviteit, oftewel de jeugdmeerkamp. Hoge temperaturen en waterspellen gaan uitermate goed samen, zo bleek maar weer. Vol overgave werd er weer gestreden voor een plekje op de wisseltrofee. Na de fysieke middag was het vanaf 18.00 uur tijd voor de hersensportiviteit, de vierde editie van de Tent Pub Quiz. 30 teams a 6 spelers kraakten hun hersenen voor wat ze waard waren. En spannend was het zeker, het verschil in de top 3 was uitermate klein. Na deze geestelijke inspanning was het vanaf 22.00 uur de beurt aan de band “De Koffer”. Voor het tweede achtereenvolgende jaar wist deze 7-mans formatie de tot aan de nok toe gevulde feesttent in beweging te brengen. Dan duurt zo’n optreden eigenlijk te kort.

De feestweek werd op zondagochtend met een tentdienst afgesloten. Onder begeleiding van ds. Sifra Baayen – Op ’t Land en met de muzikale omlijsting van The Band of Brothers werd het thema “Held op sokken” onder de aandacht gebracht.

Tijdens de feestweek zijn er vele foto’s genomen door Jeroen Schaaphok Fotografie. Kijk voor meer foto’s op de FC ONH facebook pagina: FC ONH Feestcommissie Oudehaske Original.

Verslag: Nico Gübler, namens FC ONH