Rohelster (36) wil criminele leven achter zich laten

LEEUWARDEN/ROHEL - Een 36-jarige inwoner van Rohel is zeker geen onbekende van politie en Justitie, de man bouwde in de loop der jaren een strafblad op van maar liefst 21 pagina's. Dinsdag moest hij weer voor de rechter verschijnen.

De Rohelster had ditmaal onder invloed van drugs achter het stuur gezeten, terwijl zijn rijbewijs al in 2005 ongeldig werd verklaard. In het bloed van de man werden sporen van speed en diazepam gevonden. In zijn binnenzak had hij een flesje met GHB. Dat was eind januari vorig jaar.

Bijna een jaar later, op 11 januari van dit jaar, werd de Rohelster betrapt op het bezit van GHB en meer dan tien gram speed. Hij was op de Dracht in Heerenveen aangehouden omdat er nog een boete openstond. Bij de fouillering op het politiebureau in Leeuwarden kwamen de drugs tevoorschijn.

Dit keer had de man ruim 27 gram speed en bijna 100 gram GHB bij zich. Volgens de reclassering probeert hij zijn leven van drugs en criminaliteit achter zich te laten. Hij woont nu ergens op een camping in een caravan, de reclassering wil daar meer structuur aan geven en hem aan een plek om -begeleid- te wonen helpen.

De man komt onder toezicht van de reclassering. Hij moet meewerken aan een behandeling en hij moet zijn urine laten controleren op de aanwezigheid van drugs. Voor het drugsbezit en het rijden onder invloed kreeg hij een werkstraf van 120 uur, plus 120 uur voorwaardelijk.

Verslag: Renze van der Sluis