Zeven vrijwilligers project Home-Start gecertificeerd

Regio - Zeven vrijwilligers hebben donderdag 31 mei de training van het project Home-Start van Humanitas succesvol afgesloten.

De vrijwilligers hebben in de training gedurende zes weken kennis opgedaan over hoe zij ouders kunnen ondersteunen bij alles wat bij opvoeden van hun jonge kinderen komt kijken. De vrijwilligers ontvingen een certificaat en zullen nu gekoppeld worden aan gezinnen in de gemeentes De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. 

Ondersteuning bij opvoeding

In het project Home-Start bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met tenminste één kind tot zeven jaar. Gezinnen kunnen op het gebied van opvoeding verschillende vragen hebben en geven zelf aan op welk vlak zij ondersteuning wensen. Vrijwilligers steunen deze gezinnen tijdelijk door een lastige periode heen.

Gezinnen zoeken vrijwilligers

Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in heel De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken.

Home-Start Zuidwest Friesland zoekt nieuwe vrijwilligers die in september 2018 kunnen starten met de eerste training na de zomer. Mensen met opvoedervaring en die een dagdeel per week beschikbaar zijn om een gezin te ondersteunen, kunnen contact opnemen met coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl.

Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/zw-friesland/home.