Tweemaal brons voor turners CSC Joure op NK Hoofddorp

JOURE/HOOFDDORP - Voor de heren van CSC Joure stond dit weekend in het teken van het NK turnen in Hoofddorp. Op zaterdag de meerkamp finale en op zondag de toestelfinales.

Wen Faber (instap 2e divisie) was geplaatst voor beide dagen. Sinds dit seizoen traint hij voornamelijk bij Topsport Noord, maar komt tijdens de wedstrijden uit voor CSC Joure. In de meerkamp finale eindigde als 11e van Nederland en tijdens de toestelfinales brug en vloer eindigde hij als 7e en 4e. Een prima prestatie op zijn eerste NK.

Patrick Welles (junior 2, 3e divisie) was ook geplaatst voor beide dagen. De start van zijn meerkamp turnde hij naar wens. En na een discutabele 0-score op zijn sprong, liet Patrick zich niet gek maken. Hij maakte de wedstrijd netjes af zoals een sporter betaamt. Hij eindige op de 12e plaats. Zondag stond hij klaar voor de onderdelen sprong en ringen. Hij eindigde 4e op sprong en pakte de zilveren medaille op het onderdeel ringen. Sverre van der Roest (instap 3e divisie) had zich geplaatst voor de toestelfinale rekstok. Na zijn allerbeste oefening van het seizoen te hebben geturnd werd hij 6e. Een mooie prestatie op zijn eerste NK. Sieger Veenema (senior 3e divisie) liet tijdens de toestelfinales zijn kwaliteiten zien op sprong en door zijn stabiliteit en hoge E-score op rek, sloot hij het NK weekend af met 2 bronzen medailles.