Jubileum Oxalis

DONIAGA - Stichting Oxalis Deppei 4 Kids uit Doniaga vierde dit weekend hun vijf-jarig bestaan. Een 25 motorrijders van de stichting gaven een kinderen zaterdag de rit van hun leven.

Zij mochten mee op tour door Friesland. De rijders eindigden de rit in het kleintste haventje Friesland in Laaksum. ,,Het was super’’, vertelt Joop Guzzi, organisator van het junileum weekend. ,,We hadden helaas het weer niet mee. Een aantal kinderen besloten daarom om niet te komen. Maar ik denk dat ze er de volgende keer wel bij zijn.’’

Een hondervijftig mensen kwamen wel op de festiviteiten af. Naast de grote trikes en motoren met zijspan stond een springkussen en een trampoline. Een rijder uit Heerlen bleek ook goed te kunnen goochelen met ballonnen. Een andere motorrijder had zijn minibike meegenomen.

In de afgelopen vijf jaar heeft de stichting een vijftig kinderen even de thuissituatie kunnen laten vergeten. Door ze een dag mee uit rijden te nemen, hoefden ze niet aan hun ziekte of aan andere problemen te denken.