7de Gaasterlandse Heuvelen Wandeltocht op zaterdag 30 juni

Bakhuizen - Op zaterdag 30 juni wordt de 7de  Gaasterlandse heuvelen wandeltocht georganiseerd. Deze tocht gaat door een uniek stukje Friesland.

In dit stukje Zuidwesthoek van Friesland liggen meren, vaarten en sloten. 
Gezellige dorpjes worden afgewisseld door de typische weidse vergezichten en de prachtige bossen van Gaasterland.

In weinig lijkt Gaasterland op de rest van Friesland: de keileem uit Noorwegen, Zweden en Finland werd in stuwwallen voor het ijs uit gedrukt (voorlaatste ijstijd) zo ontstonden steile riffen zoals het Mirnserklif en het Oudemirdumerklif. De zandige hoogten werden gaasten genoemd.

Ook bij Bakhuizen is dit glooiende landschap te zien: het gebied  leent zich dan ook uitstekend voor een wandeltocht. De tocht, die eens in de 2 jaar wordt georganiseerd, verheugd zich in een groeiende belangstelling. Gezelligheid is troef bij dit evenement.

In 2016 is gekozen voor de 15 en 30 kilometer route en dat is door de 600 wandelaars op prijs gesteld. De start voor de 30 kilometer is vanaf  8.30 uur tot  9.30 uur. Voor de 15 kilometer kan er gestart worden tussen 9.00 uur en 10.30 uur. De routes starten bij de kantine van het sportcomplex van de Voetbalvereniging Bakhuizen.

Langs de routes is er volop gelegenheid voor een versnapering. Leuke plekken om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Op verschillende posten zijn EHBO’ers aanwezig en toiletten staan op de route. De traditionele kraam voor koffie/thee ontbreekt deze dag ook niet.

Voor een ieder die de tocht volbrengt, is er een leuke herinnering in de vorm van een medaille. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar de jeugdafdeling van V.V. Bakhuizen

Opgave vooraf kan t/m 20 juni (heeft wel de voorkeur). Opgave aan de start is ook mogelijk. Kijk voor meer informatie en opgave op www.wandeleningaasterland.nl.