Leerlingen sluiten schooljaar af met Independent Festival

Joure - De leerlingen van de klassen mavo-3 van het Bornego College in Joure gaan op woensdag 4 juli knallend de laatste lesdag afsluiten.

Amerika viert 4 juli haar onafhankelijkheid en de leerlingen van het Bornego College in Joure hun laatste lesdag. Dat doen ze met een festival dat ze zelf organiseren in opdracht van de vakken ckv en economie. Daarbij zijn al grote namen de revue gepasseerd zoals Jelle B en Jack Shirak.

Voorbereiding in volle gang

De leerlingen zijn twee weken geleden gestart met de voorbereiding. Dat doen ze iedere donderdagochtend van 8.30 tot 12.30 tot juli van dit jaar. Zij zijn bezig met het opbouwen van een podium, het maken van een begroting, het benaderen van artiesten, maar ook het zelf musiceren. De leerlingen hebben al sinds de kerstmusical een eigen heuse Bornego Music Band.

Het Independent Festival zal 4 juli plaatsvinden, start om 15.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Docenten CKV Nelleke Diepeveen: ,,Hiervoor ga je het onderwijs in als je ziet hoe de leerlingen van het Bornego College zo fanatiek workshops aan het volgen zijn voor organisatie, podium etc”.

Jelle Hiemstra heeft in zijn 25 jaar onderwijservaring nog nooit zulke blije gezichten gezien van de leerlingen. ,,Tijdens de workshop Sponsoring begonnen leerlingen spontaan plaatselijke bedrijven te benaderen om in ruil voor sponsoring bedrijvenauto’s te wassen met als positief gevolgen 250 euro binnen een uur verdiend, fantastisch!”.

Afdelingsleider Arjen Baak: ,,Dit wordt het toekomstige onderwijs waarbij leerlingen van diverse vakken vanuit één centraal thema hun opdrachten uitoefenen in de praktijk.”