Bussen Arriva rijden fossielvrij tijdens Elfwegentocht

FRYSLAN - De bijna 200 bussen van vervoerder Arriva rijden van 1 tot en met 14 julie fossielvrij. Arriva rijdt in deze twee weken met al haar bussen in de provincie op HVO. Deze HVO – Hydotreated Vegetable Oil – levert zo’n 80% CO2-reductie op vergeleken met het rijden met reguliere diesel.

De brandstof is gemaakt van plantaardige resten en daarmee fossielvrij, klimaatneutraal en draagt bij aan afvalvermindering. Het HVO vervangt het gebruik van reguliere diesel. Hierdoor wordt een reductie van de CO2-uitstoot bereikt van ruim 80%.

Tijdens het evenement maakt Arriva voor iedereen het reizen met OV zo aantrekkelijk mogelijk door het Elfwegenabonnement in te zetten. Gedurende het evenement stimuleert zij ook de eigen medewerkers tot duurzaam reisgedrag.

De organisatie heeft zich tot doel gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Zo zijn ze bezig met duurzaam gebouwenbeheer, energiezuinig rijden en rijden de elektrische treinen en elektrische bussen volledig op groene stroom. Het aantal bussen dat rijdt op een milieuvriendelijke(re) brandstof neemt verder toe.