Crowdfundingsactie voor realiseren Tovertafel

SINT NICOLAASGA - Maeykehiem heeft samen met Active Cues een crowdfundingsactie opgezet om een Tovertafel voor Maeykehiem te realiseren.

Sinds deze week is op Active Cues, de bedenker van de Tovertafel, een speciale webpagina online waarop kan worden gedoneerd. De komende vier maanden wordt er op deze manier geld ingezameld. Het is de bedoeling dat de Tovertafel op verschillende locaties van Maeykehiem kan worden ingezet.

Met de Tovertafel wil Maeykehiem meer cliënten in beweging krijgen. Met de Tovertafel gebeurt dit op een leuke, speelse manier. De Tovertafel is een kastje met programmatuur dat boven elke tafel kan worden gehangen en op die manier verschillende spelvormen biedt. De Tovertafel projecteert de spelletjes op de tafel. Een van de spellen is bijvoorbeeld het aanraken van bloemen met de handen en door beweging de geprojecteerde bloemen laten vergroten of van kleur laten veranderen.

Er is in totaal ruim 7.000 euro nodig. Wie doneert, krijgt er iets moois voor terug zoals ‘een onwijs bedankt-selfie’ van de werknemers/cliënten met de Tovertafel, zelfgemaakte cupcakes, een zelfgemaakte taart en een tegoedbon van Maeykes Bibliotheek van Maeykehiem. Wie wil bijdragen aan de realisatie van de Tovertafel voor Maeykehiem kan een bedrag overmaken via de speciale crowdfundingspagina op de website van Active Cues.

Stichting Maeykehiem is partner voor mensen met een verstandelijke beperking in Friesland die ondersteuning, begeleiding en/of behandeling nodig hebben. Maeykehiem biedt huisvesting, woonbegeleiding, werkmogelijkheden, dagbesteding en helpt bij een zinvolle invulling van de vrije tijd. Maeykehiem heeft locaties in Sint Nicolaasga, Langweer, Sneek en Balk - en biedt in samenwerking met diverse partners wonen en werken aan in de wijk. Maeykehiem heeft de intentie om de komende jaren de dienstverlening verder uit te breiden binnen de regio Zuidwest-Friesland.