Vier keer eremetaal voor OSG op NK

PAPENDAL - Het OSG Sevenwolden sloeg wederom toe bij de Nederlandse Kampioenschappen Olympic Moves. Vrijdag 8 juni deden de 10 geplaatste teams van OSG Sevenwolden mee aan het NK voor scholensport. Ondanks het slechte weer zat de sfeer er toch goed in. Een aantal ploegen voorzag namelijk deze dag wel kansen voor eremetaal.

Na de opening met Tess Wester (handbalkeepster Nederlands vrouwenteam) gingen de teams naar hun eigen strijdperk. Op alle locaties werd fel gestreden en deden eigenlijk alle teams van OSG Sevenwolden leuk mee.

Er werden veel spannende poules en finales gespeeld, nadat de kruitdampen optrokken bleek OSG Sevenwolden ook dit jaar weer een topschool. Met maar liefst 4 nationale titels (korfbal klas 1-2, korfbal klas 3-4, floorball meisjes klas 3-4 en hockey jongens klas 1-3) ,één tweede plaats voor de meisjes floorbal klas 1-2 en een mooie derde plaats voor de meisjes klas 3-4 atletiek sloot de school de dag goed af.

Ook het meisjesvoetbalteam, meisjes hockeyteam en het tennisteam hebben goed meegespeeld. Helaas voor de meisjes klas 1-2 atletiek ging hun wedstrijd niet door wegens de hevige regenval.

Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen.