Koor houdt voorjaarsconcert in schuur

DIJKEN - Het Interkerkelijk Koor Langweer hield dit weekend zijn jaarlijkse voorjaarsconcert in de schuur van de boerderij van de familie Nijpels op Dijken. Het concert begon wat later dan gepland omdat er rond de aanvangstijd nog steeds mensen via het grindpad de hoge schuurdeuren binnenkwamen.

Het was een sfeervol concert, waarbij het koor een eigen selectie van de Top 2000 presenteerde, onder leiding van dirigent Annelies Kwak-Burgstra. De liederen werden voorafgegaan door korte, gesproken teksten die betrekking hadden op de jaartallen waarin de liederen zijn uitgebracht. Op die manier werd er niet alleen een muzikaal tijdsbeeld geschetst, maar ook een historisch en persoonlijk verhaal verteld. Het koor werd begeleid door Johan Bijhold (piano) en Jory de Vries (gitaar). Bovendien lieten beide heren hun eigen interpretatie van Je ne regrette rien (Edith Piaf) en Stairway to Heaven (Led Zeppelin) horen aan het publiek.

Na afloop werd er nog lang nagepraat en geborreld. De schuurdeuren open, het late licht boven het land en het water, tevreden terugkijkend op een geslaagd concert.