Hippisch Centrum Stal Sibma uit Rottum opnieuw Bestzittend Ruitersportcentrum

DEN HAAG - Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de Harry's Horse Zitcompetitie in het leven geroepen. De competitie is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een begrip onder de ruitersportcentra en manegeruiters.

Jaarlijks nemen circa 1.000 manegeruiters deel aan deze competitie. De winnaars per categorie mogen zich een jaar lang Bestzittende Manegeruiter van het jaar noemen. Afgelopen zondag vond in Den Ham de regiofinale plaats van de KNHS Harry’s Horse Zitcompetitie. Hippisch Centrum Stal Sibma doet dit jaar voor het derde jaar mee aan deze competitie. Na selecties op de manege zelf in maart, reisde Stal Sibma met 11 amazones af naar de Lourenshoeve in Den Ham.

Maar liefst 5 amazones zijn uitgenodigd voor de kwartfinales in september: Categorie 1: Hannah Koopal uit Rottum, Categorie 2: Cyrina Waterlander uit Langweer, Marije Altenburg uit Oudehaske, Categorie 3: Rikst Alons uit Heerenveen en Categorie 4: Klasien Hiemstra uit Rotsterhaule.

Door de prestaties van het hele team is HC Stal Sibma tijdens de regiofinale voor het tweede jaar uitgeroepen tot het Best Zittende FNRS Ruitersportcentrum.