Amarins Bosma Fries Kampioen

OUDEHASKE - Het Fries kampioenschap vond dit weekend plaats voor turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Zeven meiden hadden zich voor dit FK gekwalificeerd.

De gym+ groep werd vertegenwoordigd door Dyanne Pasveer en Naomi Wijnsma. Dyanne begon haar wedstrijd met een stabiele brugoefening. Daarna door naar balk waar ze een prachtige balkoefening liet zien. Ook de andere toestellen verliepen prima. Dyanne tekende voor een mooie elfde plek. Naomi startte met twee prima sprongen. Brug ging niet helemaal naar wens, maar dat maakte ze op de balk weer goed met een prachtige en stabiele oefening. Op vloer was Naomi even de weg kwijt, maar dit loste ze netjes op. Er was voor Naomi een mooie 10 plaats.

Inke Tijsma, Nynke Wietsma, Doutsen Oenema en Amarins Bosma vertegenwoordigden vandaag de selectie 1 groep van S.H.E.L.L. Inke wou een mooie wedstrijd laten zien, en dat heeft ze zeker gedaan. Op balk en vloer mist ze nog wat moeilijkheid, maar ze zette op deze toestellen wel foutloze oefeningen neer. Op sprong en brug behoorde Inke tot de top en dat leverde haar een mooie 8e plaats op.

Nynke en Doutsen turnen samen in dezelfde categorie. Helaas moest Zoia Agema afhaken vanwege een blessure. Doutsen begon niet helemaal lekker met een onverwachte val bij brug, maar maakte dit op de andere toestellen weer goed. Ze eindigde op een keurige vijfde plaats. Nynke heeft een hele stabiele wedstrijd geturnd. Ze scoorde hoog op sprong en kwam ook op brug en vloer prima mee. Ook balk was erg stabiel, maar Nynke vergat een element en dat kost bij turnen veel punten. Nynke eindigde alsnog als zevende.

De jongste turnster van de dag was Amarins. Amarins heeft laten zien steeds strakker te kunnen turnen en dit kwam ook tot uiting in de scores. Ze eindigde als eerste op de vloer en als tweede op de brug. Tijdens de prijsuitreiking mocht Amarins op het hoogste treetje klimmen en werd het Friese volkslied voor haar gespeeld. Amarins is Fries Kampioen.

Verslag: Sandra Wind