KNVB bekerfinales district Noord opnieuw bij SC Joure

JOURE - Op de velden van SC Joure is zaterdag 2 juni gestreden in de KNVB bekerfinales district Noord. Ongeveer 80 teams in de leeftijd vanaf 8 jaar en ouder voetbalden ieder in hun eigen divisie om de felbegeerde beker.

’s Morgens om 10.00 uur starten de eerste wedstrijden. Er werd maar liefst in 16 finales en 11 finalepoules gevoetbald waarbij volop strijd werd geleverd. De hele dag werd er gevoetbald. De laatste wedstrijd eindigde om circa 18.30 uur. Voor de winnaars was er de felbegeerde beker. Zij mogen zich voor een jaar kampioen in hun divisie noemen.

Voor SC Joure was het uniek dat zij voor de tweede maal als gastheer mocht optreden voor de strijd om de bekerfinales. Nooit eerder overkwam dit een voetbalvereniging. In 2016 vonden namelijk de bekerfinales ook al plaats bij SC Joure. De aanleiding voor de KNVB om de bekerfinales opnieuw in Joure plaats te laten vinden was het overlijden van Pieter Rottiné. Onder zijn aanvoering en ondanks dat hij wist dat hij toen al ziek was, werden de bekerfinales van 2016 een groot succes.

Achter de schermen waren er circa 200 vrijwilligers van SC Joure actief om deze bekerfinales in goede banen te leiden.