Repetities Tommy begonnen

JOURE - De repetities voor rockmusical Tommy zijn begonnen. Op 13, 14 en 15 september speelt een Friese versie van de legendarische musical van The Who in Park Heremastate.

Bijna alle rollen zijn inmiddels verdeeld. De cast bestaat uit een mix van lokale acteurs en bekende spelers. Voor Theun Plantinga is de hoofdrol van Tommy weggelegd. Lianne Zandstra speelt moeder Emmy Folkers. Wybo Smids is de vader. Bert Steeman is omke Herre. Over de parkeerplaats van Wietske de Boer speelt onder andere Tripgodin Gypsy. Alle acteurs maken langzaamaan hun rol eigen.

De organisatie is in handen van Stichting Spegel naar idee van Rudolf Valkema, Anno Terpstra en Rieneke de Haan. ,,We proberen alles zo lokaal mogelijk te houden, maar we willen geen concessies doen op het gebied van muziek’’, zegt De Haan.

Tommy (1969) is de eerste van de twee rockopera's van de Britse rockband The Who en het eerste muzikale werk dat als ‘rockopera’ is bestempeld. De musical die wordt opgevoerd in Joure, is in het Fries vertaald en bewerkt door Peter Sijbenga. Tommy wordt gespeeld door acteur Theun Plantinga. De acteurs zijn tot op heden nog onbekend. Stichting Indie8501 uit Joure zorgt voor de muziek. De organisatie hoopt op een duizend bezoekers per avond.