Zomers Actief: Fietstocht en picknick van Joure naar Terherne

JOURE - Wat is leuker dan met andere mensen activiteiten te ondernemen. Zomers Actief is vorig jaar opgezet en het was een erg groot succes. Daarom wordt ook in de zomer van 2018 diverse uitjes door de Fryske Marren georganiseerd.

Dinsdag 26 juni is alweer de derde activiteit, namelijk een fietstocht met picknick vanuit Joure naar Terherne. Er zijn geen fietsen beschikbaar, dus het meenemen van een eigen fiets is verplicht. Op de fiets van Joure naar Terherne is een prachtige route , langs mooie natuur, waaronder diverse wateren. In Terherne staat een lekkere picknick klaar met broodjes, fruit en drinken. Lekker samen eten in de natuur.

De kosten bedragen € 2,50 per persoon en dat is inclusief een kopje koffie of thee vooraf en de lunch. Verzamelen om 09.30 uur bij Miks welzijn in Joure, aan de Brugstraat 1. Rond 10.00 uur stappen ze op de fiets richting Terherne. Welke route ze nemen is nog niet bekend.

Betrokkenheid en verbondenheid.

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen wel eens wat willen ondernemen met anderen, maar dat ze of weinig contacten hebben, of dat hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben. ,,Wij organiseren eigenlijk alleen de activiteit en bij de meeste activiteiten ook het vervoer’’, zeggen Nathalie Wijnalda en Marike Feenstra van Miks welzijn en AanZet, die Zomers Actief vorig jaar hebben opgezet. ,,Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo dol zijn op groepsuitjes, ook zij zijn van harte welkom, omdat iedereen wel zijn eigen gang kan gaan.’’

In de aankomende weken staan de volgende activiteiten nog op het programma: varen door de Luts in Balk (6 juli), kanoën of waterfietsen op ’t Nannewiid in Oudehaske (14 juli) en een bingo met barbecue in Sint Nicolaasga (26 juli). Iedere activiteit is ook weer op een andere dag en tijdstip, voor ieder wat wils, een keer op ochtend, middag, avond, in het weekend.