Opsporen zieke iepen van start

DFM - Stichting Iepenwacht Fryslân gaan maandag van start met de jaarlijkse controle van iepen om zieke iepen op te sporen binnen de gemeente.

De Iepenwacht zet hiervoor vijf inspecteurs in die de iepen gaan controleren. Tijdens de inspectieperiode (medio juni tot en met september) worden de inspecteurs graag geholpen bij het opsporen van zieke iepen door de bewoners van de deelnemende gemeenten. Een zieke iep kan worden gemeld via het meldingsformulier op de website van Stichting Iepenwacht Fryslân.

Iepen in Nederland worden bedreigd door iepziekte. Een dodelijke en besmettelijke ziekte die, als de ziekte haar gang kan gaan, ervoor kan zorgen dat deze zo kenmerkende boom niet meer voorkomt in het Hollands landschap. In Fryslân staan nog veel iepen die stuk voor stuk het behouden waard zijn. Stichting Iepenwacht Fryslân maakt zich met succes sterk voor het behoud van deze karakteristieke boom.

Meer informatie over Stichting Iepenwacht Fryslân, de deelnemende gemeenten en het herkennen van iepziekte staat op www.iepenwachtfryslan.nl.