13e Kameleonrace op de wateren rondom Terherne

TERHERNE - De dertiende editie van de Kameleonrace vindt op zaterdag 30 juni plaats. Een prachtige sloeproeirace van circa vijftien km lang over de wateren rondom Terherne.

De sloepen starten om 12:00 uur bij de Heerenzijlbrug, daarna leidt de route hen over de Terkaplester Poelen en het Akkrumerrak, door de Meinesleat en langs het Kameleoneiland, richting de Goingarypster Poelen om vervolgens te finishen bij de Heerenzijlbrug.

De race is het beste bewonderen vanaf de Heerenzijlbrug: hier vindt de start en finish plaats. In de tussentijd is het terras van Foodbar Picknickers een goede rustplaats met een mooi uitzicht over het Sneekermeer. Ook is er de mogelijkheid om op de rondvaartboot ‘De Komelker’ de sloeproeirace van dichtbij mee te maken.

Na de roeirace verplaatsen de festiviteiten zich naar Paal 43, dat zich in het centrum van Terherne bevindt. Hier kan lekker nagepraat worden onder het genot van een hapje en drankje en muziek. Om 18:00 uur vindt hier ook de prijsuitreiking van de Kameleonrace plaats.