Weispield, Iepenloftspul op Marchjepôle

Bantega - Het Iepenloftspul Weispield is een gelaagd, avontuurlijk en bij vlagen absurdistisch theaterstuk over dwalen en dromen.

De vele, vaak nog onbekende, aspecten van het Tsjûkemar komen aan bod: de verzetsheld Lodo van Hamel, het verdronken dorp bij Rohel en de zussen Tsjûke en Maarch. In het kader van LF2018 wordt het opgevoerd op het eiland Marchjepôle in het Tjeukemeer. Schrijver en regisseur is Eelco Venema van Tryater en het wordt uitgevoerd door de toneelvereniging ‘Op Nij Feriene’ Bantegea.

 

Vanaf donderdag 28 juni tot en met zaterdag 14 juli. Kijk voor alle speeldata en het bestellen van kaarten op de site: https://www.iepenloftspulbantegea.nl/

 

De boot naar de Marchjepôle vertrekt van parkeerplaatsen De Lanen en De Wiel langs de A6. Er zijn per voorstelling drie afvaarten. Deze vertrekken om 19:15, 19:45 en 20:15 uur. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf Oosterzee om 19:45 de boot nemen.

 

‘Weispield’ start om 20:30 uur en mits noodzakelijk uiterlijk om 20:45 uur. De laatste boot vertrekt om 23:45 vanaf de Marchjepôle terug naar de parkeerplaats. De kosten voor de overtocht zit bij de ticketprijs inbegrepen.

 

Er zijn reservevoorstellingen gepland op 1, 2, 3, 10, 11 en 15 juli.