Droogste juni sinds 1962

Regio - Met gemiddeld over het land 26 mm tegen 68 mm normaal is juni sinds 1962 niet zo droog verlopen. In dat jaar viel in juni slechts 21 mm gemiddeld over het land. In het westen, midden en zuiden verloopt de maand zelfs recorddroog.

Voorlopig hoeven we geen regen te verwachten. Na een fris weekend met vrij veel bewolking stroomt vanaf dinsdag met een noordoostenwind warme en droge lucht ons land binnen.

 

Maandag heeft het binnenland nog een deel van de dag te maken met veel wolkenvelden. In de kustprovincies schijnt de zon flink. Met 18 graden op de Wadden en 23 in het zuiden ligt de temperatuur rond normaal voor eind juni. Dinsdag schijnt in het hele land de zon flink. Het wordt dan al een paar graden warmer met 18-21 graden op de stranden en 22-25 in het binnenland.

 

Vanaf woensdag gaan we een zonnige en zomers warme periode tegemoet. Het is daarbij kurkdroog. De temperatuur ligt in het binnenland tussen 26 en 29 graden. Donderdag zou in het zuidoosten zelfs de tropische 30 graden kunnen worden bereikt. Door wind van zee is het in de kustgebieden minder warm met 20-25 graden. Toch is het ook daar in de volle zon zeer aangenaam.


Met zonkracht 7 moet wel worden ingesmeerd. De gevoelige huid kan binnen 15 minuten al verbranden.