Twee weken feest zonder druppel benzine

DFM - De Elfwegentocht vindt plaats van 1 tot en met 14 juli. Tijdens deze weken doet heel Friesland mee: twee weken lang reizen, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om gedurende twee weken duurzaam te reizen. Er wordt gebruik gemaakt van fossielvrije voertuigen zoals elektrische auto’s, auto’s op groengas en blauwe diesel, deelauto’s, bussen, fietsen, segways, en elektrische boten.

Tijdens de Elfwegentocht worden er allerlei activiteiten georganiseerd om duurzaam vervoer te promoten. Van jong tot oud; voor iedereen is er iets te doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen nog gewoon naar zijn werk kan, kan er gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer, samen reizen per Tesla en andere duurzame vervoersmiddelen. Op 14 juli, de laatste dag van de Elfwegentocht, wordt de grootste duurzame Parade ooit georganiseerd. Hierbij kunnen alleen fossielvrije voertuigen meedoen, op de weg én in het water. Van Tesla’s tot Hesla’s, elektrische boten en Segways: hoe futuristischer hoe beter. Alle voertuigen samen vestigen een nieuw wereldrecord: de grootste duurzame parade ter wereld.