Doe-lab voor jeugd Oudehaske

OUDEHASKE - De scholen van stichting CBO-Meilan en basisschool Futura zorgen er samen voor dat kinderen uitgedaagd worden op het gebied van Science, Technology, Engineering, Arts & Math in een inspirerende ruimte STEAMpoint Oudehaske.

Woensdag 27 juni om 17.00 uur opent STEAMpoint officieel zijn deuren aan De Vervening in Oudehaske. Leerlingen van CBO-Meilan scholen en van basisschool Futura (Noorderbasis) gaan gebruik maken van dit lokaal.

Het steampoint is een doe-lab waar je met je klas spannende dingen kan bedenken, maken en beleven. Kinderen leren er alles over robotdenken, maakkunde, kunstmatige intelligentie, beeld en geluid. Binnen het STEAMpoint staat het onderzoekend en ontdekkend leren in combinatie met technologie centraal. Ze werken met verschillende zones. De inrichting van elke zone draagt bij aan de passende mindset van de leerling en leerkracht. Eerst gaan je op ontdekkingsreis, dan verzin je zelf een ontwerp en werk je een prototype uit die je test verbetert en vol trots presenteert.

Bekijk een filmpje over Steampoint.