Agenda

Zolder opruimen

Op 28 juni van 14.15 tot 16.30 is er een rommelmarkt/zolderopruiming op De Spoarsiker, Veenscheiding 14 , Echtenerbrug.

Stratenvolleybal

Het jaarlijkse Stratenvolleybal in Oudehaske vindt plaats op 30 juni om 18.00 uur op het feestterrein in Oudehaske.

Kunst kan de boom in

Maeykehiem heeft in het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) een kunstroute gerealiseerd die door Sint Nicolaasga voert. De kunstroute ‘De kunst kan de boom in’ wordt op vrijdag 29 juni officieel geopend door wethouder Janny Schouwerwou van de gemeente De Fryske Marren. De opening vindt plaats tijdens een feestelijk open huis van leer- en werkplaats de Drifter van Maeykehiem. Naast de opening van de kunstroute wordt er ook een Pluktuin geopend.

Lezing in Maand van Duurzaamheid

In het kader van de maand over duurzaamheid is er op vrijdagavond 29 juni om 20.00 uur een open lezing in Lemmer op de Gerben Bootsmastraat 51 in het gebouw Apostolisch Genootschap over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Hans Leeflang gaat in op de draagkracht van jezelf, de aarde en van anderen; volgens hem de driehoek voor volhoudbaar leven. De toegang is gratis en inloop is er vanaf 19.30 uur.

Uitvoering S.H.E.L.L. Oudehaske

Op zaterdag 7 juli treden de verschillende groepen van S.H.E.L.L. op in het Kulturhûs in Oudehaske. In twee voorstellingen (14.30 uur en 19.00 uur) brengen zij verrassende acts ten tonele. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@shelloudehaske.nl. Bezoekers die fossielvrij naar de voorstelling komen, in het kader van de Elfwegentocht, worden beloond met een verrassing. Meer informatie op www.shelloudehaske.nl.

Modderdag

Bij Kinderopvang Villa Kino in Lemmer is op 29 juni een Modderdag. Alle kinderen uit Lemmer en omstreken kunnen van 15.00 uur tot 17.00 uur op de ijsbaan van Lemmer allemaal leuke modderactiviteiten doen. Trek oude kleren aan, want vies worden mag.

Koopavond met live muziek

Tijdens de zomermaanden, mei tot en met september, zorgt winkeliersvereniging WIH van Joure voor gezellige live muziek op de koopavond. Iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur weer wat anders. Deze vrijdag zijn de Skourreblazers aan de beurt.