Jouster Stefan Boersma speelt op EK CP-voetbal

JOURE - Het EK CP-voetbal wordt van 25 juli tot en met 5 augustus gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Stefan Boersma uit Joure is geselecteerd voor de Nederlandse ploeg.

Tien landen strijden om de felbegeerde cup. Nederland speelt zijn wedstrijden bij de Campus. In Poule A speelt hij op woensdag 25 juli (19.00 uur) tegen Duitsland, op vrijdag 27 juli om 19.00 uur tegen Denemarken, op zondag 29 juli speelt hij tegen Noord-Ierland om 16.00 uur en op woensdag 1 augustus staat om 19.00 uur een wedstrijd tegen Ierland op het programma.

Het is de eerste keer dat International Federation of CP-Football (IFCPF) het EK aan de KNVB heeft toegewezen. Zes jaar geleden was Nederland al gastheer van het wereldkampioenschap dat destijds op Drentse bodem werd gespeeld. Maximaal zestien landen kunnen een gooi doen naar de Europese titel. Er vinden geen kwalificaties plaats, landen kunnen rechtstreeks inschrijven. Op het laatste EK, in 2014 in Portugal, waren elf landen van de partij en veroverde Nederland zilver.